Praktijk van Buiten naar Binnen

therapie en coaching Haarlem

Blog

Blog 1    Schrijven zonder angst,

Een aantal weken geleden borrelde er zo maar inspiratie in mij op tijdens een wandeling. Inspiratie om te schrijven in een vorm van een blog voor op mijn website. Puur schrijven vanuit inspiratie, wat leek mij dat heerlijk.

Schrijven over onderwerpen zoals; boosheid leren begrijpen, hoe stop ik mijn piekeren, het leren stoppen van angstige gedachten, gevoelens uiten. Ik zag mijn tekst al helemaal voor mij en wat werd ik er blij van. Want als ik schrijf ontstaat er creatie en door creatie stroomt het van binnen in mij. En hoe fijn is dat!
Vervolgens aan mijn webdesigner gevraagd om een tabblad toe te voegen voor een blog. Het was eigenlijk zo geregeld. Omdat de pagina vrij leeg was, had ik er een eerste zinnetje opgezet. "Eerdaags volgt hier mijn eerste blog". En toen gebeurde er iets wonderlijks. Er ontstond namelijk steeds meer weerstand in mij om te gaan schrijven, om te zitten en de woorden uit mijn pen te laten rollen. Ik dacht nog ik moet wel opschieten want eerdaags wordt direct een maand! Ik voelde nog meer weerstand. Ik had geen zin meer, ik stelde andere prioriteiten. Ik hield mijzelf voor morgen ga ik ├ęcht beginnen. Echter ik begon maar niet. Totdat ik even ging zitten. En mijzelf de vraag stelde, wat gebeurt er nu? Ik voelde weerstand tegen het schrijven, maar wat zat er onder  deze weerstand? Ik voelde angst. Waar ben je bang voor was mijn volgende vraag. Ik was bang dat de tekst niet voldeed aan hoe de tekst van een blog eruit hoort te zien. Een gedachte als, het moet wel voldoen, blokkeerde mij dus. Weg was mijn inspiratie die mij zoveel vreugde had gegeven.
 

Het moeten voldoen is een oude bekende afdeling in mij. Door deze afdeling te zien en te zeggen, ach ben je daar, werd het rustiger. En was daar de inspiratie en helderheid om weer te schrijven. Inspiratie treedt niet op als er verkramping is. Juist als het moeten voldoen even op vakantie is, ontstaat er ruimte om te schrijven.