Praktijk van Buiten naar Binnen

therapie en coaching Haarlem

bloem

 

Je hebt genoeg
Je doet genoeg
Je bent genoeg
Ontspan (Zen)

 

 


Over mij..

Elwout 20180524 3Beste Lezer,
Ik ben Merel de Jong, geboren in 1971. In mijn praktijk geef ik psychosociale therapie en ik coach mensen in hun persoonlijke groei. Mijn interesse en nieuwsgierigheid voor het geven van therapie en coaching ligt in de complexiteit dat het leven geeft en hoe wij dat als mens beleven.
Ieder mens op zich kan reageren vanuit een totaal andere invalshoek.  

Mijn kennis en inspiratie
Op dit moment volg ik een drie jarige opleiding Boeddhistische Psychologie aan de Mind Only school. De werking van onze Mind, hoe sterk wij onze gedachten doen geloven en hoe wij onszelf hiervan kunnen bevrijden, blijft mij boeien. In 2011 - 2015 volgde Ik de opleiding Transpersoonlijke Therapie aan het Boswijk Instituut. In deze vierjarige opleiding kwamen veel facetten aan bod waaronder: lichaamsgericht werken, gestalttherapie, de psychologische ontwikkeling van de mens, werken met dromen, familieopstellingen, werken met visualisaties en meditatie. Daarnaast haal ik mijn kennis en inspiratie uit Erik van Zuydam, Jan Geurtz Mind Only en de traditie van Thich Nhat Hanh. De kern van deze boeddhistische leer is om in aandacht te leven. Dat kunnen we doen door iedere keer in het huidige moment te zijn. In het Hier en Nu. 

Vast geroeste patronen
Door therapie of een coachingstraject te volgen kun je letterlijk meer inzicht krijgen in vastgeroeste patronen, overtuigingen, denkbeelden en emoties. Door het onbewuste bewust te maken, leer je zien wát je gevangen houdt. Nu ervaar je je handelen als vanzelfsprekend. Dit onbewuste handelen kan je klemzetten. Het moment van inzicht geeft je letterlijk meer vrijheid. Dit is voor mij als therapeut een enorme drijfveer om je hierbij te ondersteunen.

Een gelukkig en vrijer mens worden
Een vrijer mens word je op verschillende manieren. Dat kan bijvoorbeeld door je te verbinden met de natuur, muziek of het beoefenen van meditatie. In therapie gaan of het volgen van een coachingstraject is ook een manier om een vrijer mens te worden waardoor je meer harmonie en innerlijke vrede in jezelf en in de wereld om je heen zult ervaren.