Praktijk van Buiten naar Binnen

Praktijk van Buiten naar Binnen

therapie en coaching Drenthe

Praktijk van Buiten naar Binnen

therapie en coaching Drenthe

Wandelen & Coaching in Drenthe

Naast het ontvangen van cliënten in mijn praktijkruimte en het geven van online therapie & coaching, is wandelen met cliënten in de vorm van therapie & coaching een grote passie van mij geworden. 

Als wandeltherapeut – wandelcoach heb ik ontdekt dat de natuur een grote bijdrage kan leveren om een cliënt te ondersteunen en te helen in haar/ zijn proces.

Thuiskomen  Huilen  Explosief  Ruimte  Anker  Prettig  Informeel  Enthousiast

Het voordeel van wandelen

Wandelen kent weinig obstakels,
In het wandelen ligt geen enkele prestatie,
Wandelen heeft een zeer positief effect op ons brein,
Door middel van bewegen kun je makkelijker leren los te laten,
De frisse buitenlucht opent je longen waardoor je meer ruimte kunt ervaren,
Wandelen maakt o.a. endorfine aan, wat bijdraagt aan een geluksgevoel.

In een wandeling tot inzicht komen

Tijdens het wandelen ontspant juist dat deel van de hersenen zich waar het denken plaatsvindt. Omdat het denken zich kan ontspannen, ontstaat er ruimte om tot inzicht te komen. Doordat je in beweging bent, wordt het makkelijker om van denken naar voelen toe te gaan. In het voelen liggen de antwoorden op je te wachten die niet te vinden zijn in je hoofd, daar waar het denken zich afspeelt.

Verschillende werkvormen tijdens een wandeling

Als wandeltherapeut – wandelcoach pas ik verschillende werkvormen toe die je van ondersteuning kunnen zijn om tot een dieper inzicht te komen. De ademhaling speelt hierbij een belangrijke rol, maar ook de signalen die jouw lichaam uitzendt tijdens het wandelen. Je bent je vaak niet bewust welke schat aan informatie zij met zich meedragen.
Naast deze lichaamssignalen is er ook de frisse buitenlucht, de aanwezige natuur, het wandelen zelf, een vallend blad, een boomstam met vele kleuren groen, de wind die loeit, de heldere hemel, de aanwezig stilte. Het zijn prachtige ingrediënten die je kunnen ondersteunen en verrijken in je proces. 

Vragen als:

Wat maakt dat ik mij zo naar blijf voelen?
Het eenzame gevoel diep van binnen is continue aanwezig, hoe kan dat?
Wat zorgt ervoor dat ik blijf piekeren, het voelt alsof er geen uitweg meer is!

Zomaar vragen die je kunt inbrengen tijdens een wandeltherapie – wandelcoach sessie, waar we in een veilig contact dieper op in kunnen gaan.


De kennismaking en het intakegesprek zullen in mijn praktijkruimte plaatsvinden.
Ik hoop je te ontmoeten in de prachtige natuur van Drenthe omgeven rondom mijn praktijk. 

Tarieven

Mijn tarief voor een wandeling aan particulieren bedraagt per sessie € 86,00. Zakelijke klanten kunnen contact met mij opnemen voor een vrijblijvende offerte. Na de wandeling zal ik je vragen om de betaling direct te voldoen. Lees voor overige informatie mijn website nog eens rustig door.