Praktijk van Buiten naar Binnen

Praktijk van Buiten naar Binnen

therapie en coaching Drenthe

Praktijk van Buiten naar Binnen

therapie en coaching Drenthe

Over mij..

Beste Lezer,

Ik ben Merel de Jong, geboren in 1971. In mijn praktijk geef ik psychosociale therapie en ik coach mensen in hun persoonlijke groei. Mijn interesse en nieuwsgierigheid voor het geven van therapie en coaching ligt in de complexiteit dat het leven geeft en hoe wij dat als mens beleven.
Ieder mens op zich kan reageren vanuit een totaal andere invalshoek.  

Een essentieel onderdeel van zuiver zien, is de bereidheid verder te kijken dan je eigen ideeën. (C. Huber)

Opleiding, kennis en inspiratie

Mijn praktijk ben ik gestart in 2015. Daarvoor heb ik de vierjarige de opleiding Transpersoonlijke Therapie aan het Boswijk Instituut gevolgd. In deze opleiding kwamen veel facetten aan bod waaronder: lichaamsgericht werken, systemisch werken,  gestalttherapie, de psychologische ontwikkeling van de mens, werken met dromen, familieopstellingen, het begeleiden van visualisaties en meditatie. Vervolgens heb ik de drie jarige opleiding Boeddhistische Psychologie bij  Mind Only  met goed gevolg afgerond. Het betreft hier de werking van onze Mind, hoe sterk wij onze gedachten doen geloven, hoe wij ons bewustzijn kunnen doorzien en hoe wij onszelf hiervan kunnen bevrijden. Dat blijft mij boeien tot op de dag van vandaag! Daarnaast haal ik mijn kennis uit tal van nascholingen. Ik ervaar een grote nieuwsgierigheid om mijzelf te willen blijven ontwikkelen .

Naast kennis is er een blijvende inspiratie waarmee ik mijzelf voed. Mensen die mij inspireren zijn; Linda Rood, Jan Geurtz, ZijnProeverij, en het Boeddhisme, waaronder de traditie van Thich Nhat Hanh en Mind Only. De kern van het Boeddhisme betekent voor mij dat ik mijn mind/ mijn bewustzijn steeds beter leer doorzien. Dat wat ik denk, zie, geloof, voel, ervaar en voor een waarheid aanneem, iedere keer weer met bewuste aandacht onder de loep neem, zonder enig oordeel. Het inzicht dat daaruit voortvloeit draagt voor mij bij aan diep geluk

Vast geroeste patronen

Door therapie of een coachingstraject te volgen kun je letterlijk meer inzicht krijgen in vastgeroeste patronen, overtuigingen, denkbeelden en emoties. Door het onbewuste bewust te maken, leer je zien wát je gevangen houdt. Nu ervaar je je handelen als vanzelfsprekend. Dit onbewuste handelen kan je klemzetten. Het moment van inzicht geeft je letterlijk meer vrijheid. Dit is voor mij als therapeut een enorme drijfveer om je hierbij te ondersteunen.

Een gelukkig en vrijer mens worden

Een vrijer mens word je op verschillende manieren. Dat kan bijvoorbeeld door je te verbinden met de natuur, muziek of het beoefenen van meditatie. In therapie gaan of het volgen van een coachingstraject is ook een manier om een vrijer mens te worden waardoor je meer harmonie en innerlijke vrede in jezelf en in de wereld om je heen zult ervaren.