Praktijk van Buiten naar Binnen

therapie en coaching Haarlem

bloem

Creƫren
  Opening
    Aspect
      Coach 
        Hopen
          Ingang
            Nuttig
              Gedrag

Mijn werkwijze in het geven van therapie en coaching

De vorm van therapie of coaching die ik geef is lichaamsgericht. Dat betekent dat ik tijdens een sessie werk met de signalen die jouw lichaam uitzendt. Je bent je vaak niet bewust van deze signalen.
Ik leer je om de signalen te herkennen en te ontdekken welke schat aan informatie zij met zich meedragen. Deze schat aan informatie geeft je inzicht over je gevoelswereld, je emoties en je gedrag wat hieruit voortvloeit.
 Als mens hebben wij de neiging om de antwoorden in ons hoofd te zoeken. Wij blijven maar rond cirkelen in onze gedachten. En hopen zo een antwoord te vinden. Hierdoor raken wij steeds verder weg van onze gevoelswereld, de plek waar de antwoorden op ons liggen te wachten.

Naast lichaamsgericht werken pas ik ook andere werkvormen toe zoals; cognitieve werkvormen, mindfulness, creatieve therapie en systemisch werken.

Elke verandering begint met een andere manier van kijken. (O. Hoenson)

Hier en Nu

Hier en Nu betekent dat wat zich nu op dit huidige moment aandient, gehoord en gezien wil worden door jou. Iets in je vraagt nu om aandacht. Door hier aandacht aan te geven, kan er een nieuw inzicht ontstaan wat bijdraagt om een gelukkiger mens te worden.

Nadat we in het intakegesprek je hulpvraag duidelijk hebben geformuleerd, gaan we van start met therapie. In therapie ga ik dieper in op deze hulpvraag.
In een coachingstraject ligt meer de nadruk om een verandering mogelijk te maken binnen je persoonlijke groei. Datgene leren te veranderen in jezelf wat voorheen nog niet is gelukt.